MÍTOSZ:

A papír káros hatással van a környezetre

TÉNY:

A papír az egyik a kevés valóban fenntartható termék közül

Two Sides Paper Sustainable

A papír árt a környezetnek

A papír fából készül, amely természetes és megújuló alapanyag. A fiatal fák növekedés közben széndioxidot vesznek fel a levegőből, fa termékként tehát a papír a teljes élettartama során széndioxidot tárol.

EGY JÓL KIHASZNÁLT ÉS IDŐSZAKOSAN ÚJRAÜLTETETT ERDŐ TÖBB SZÉNDIOXIDOT SZÍV FEL, MINT EGY ÖREGEBB FÁKBÓL ÁLLÓ RÉGI ERDŐ.

A papíriparban számos elismert tanúsítvány-rendszer létezik, amelyek garantálják, hogy az általunk használt papír fenntartható erdei forrásból származik. Körülbelül harminc ilyen rendszer van, de a legfőbb, ellenőrzést szolgáló minősítések a következők: a Forest Stewardship Council (FSC®) és a Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC®). Jelen pillanatban kevés erdő rendelkezik ilyen tanúsítvánnyal, de a Two Sides aktívan támogatja az ilyen programokat, mert úgy gondolja, hogy a tanúsítványok megléte megnyugtatja a fogyasztókat.

"1990-2010 között az európai erdők 870 millió tonna széndioxidot vontak ki a levegőből. Ez Európa üvegházhatású gázkibocsátásának a 10%-át teszi ki."
MCPFE, State of Europe’s Forests, 2011.

Az FSC® olyan globális erdőgazdálkodási szabványokat állít fel, amelyek a környezeti, társadalmi és gazdasági egyensúly szempontjait is figyelembe veszik. A világ erdeinek jövője szempontjából a fák és az ökoszisztéma jóléte éppoly fontos, mint az új fák ültetése. Mielőtt a végtermékre rákerülne az FSC® címke, a feldolgozás, az elosztás és a nyomtatás minden szakaszát megvizsgálják.

A PEFC® egy 1999-ben alapult non-profit, független civil szervezet. A Felügyelt Láncolat tanúsítvány, amelyet használnak, nyomon követi az alapanyagot az erdőtől a végtermékig, hogy a fa, farost vagy bármilyen egyéb erdőből származó alapanyag, amelyet a végtermék tartalmaz, visszakövethető legyen a tanúsítvánnyal rendelkező erdőkhöz.

Fenntarthatósági tények:

  • Az erdőirtások nem a papíripar miatt történnek
  • A felelősségteljes fa-, cellulóz- és papírgyártás egészséges erdőket eredményez
  • A papír egy megújuló, fenntartható erőforrás
  • Az európai erdők területe ma 30%-kal nagyobb, mint 1950-ben
  • Az erdőtanúsítás támogatja a kontrollált erdőkből származó fa használatát
  • Az európai erdők éves növekedése megfeleltethető másfél millió futballpálya összterületének