Bevezetés

A Two Sides szervezetet 2008-ban hozták létre. Magját a Nyomtatott Kommunikáció Beszállítói Értéklánc tagjai alkották. Maga a szervezet eredetileg egy olyan fórumként funkcionált, ahol az iparág dolgozói megoszthatták tapasztalataikat, és közremŇĪködhettek egymással. Fejlesztették az üzleti gyakorlatokat és szabványokat, valamint növelték a nyomtatott termékekbe fektetett bizalmat. Mostanra majdnem 100 taggal rendelkezünk.
    
A Two Sides küldetése

A Two Sides a Nyomtatott Kommunikáció Beszállítói Értékláncba tartozó cégek kezdeményezése. Beletartozik az erdészet, a cellulóz-, a papíripar,  a festékgyártás, vegyszerek, elŇĎnyomás, nyomás, kidolgozás, a kiadás és a nyomtatás. Tagjaink elsŇĎsorban európai, amerikai és ausztrál illetŇĎségŇĪ szervezetek közül kerülnek ki. Közös célunk, hogy a nyomtatott termékek felelŇĎsségteljes gyártását és használatát támogassuk, valamint eloszlassuk a gyakori tévhiteket az iparág környezetre gyakorolt hatásaival kapcsolatban. A felhasználókat bizonyítható információkkal látjuk el arról, hogy a nyomtatás és a papír miért vonzó, praktikus és fenntartható kommunikációs eszköz manapság is.

A Two Sides célja

A Nyomtatott Kommunikáció Beszállítói Értéklánc, amelyet a fenntartható és felelŇĎsségteljes erdészetben, papírgyártásban és nyomtatásban érdekelt cégek alkotnak, a Two Sides szervezetben összefogva arra törekszik, hogy a nyomtatás és papíripar termékeit még az elkövetkezŇĎ generációk számára is biztosítani tudja egy olyan világban, amelynek erŇĎforrásai kiapadóban vannak. A Two Sides azon is igyekszik, hogy a print és a papír továbbra is sokoldalú, hatásos és erŇĎteljes kommunikációs és marketing eszköz maradjon.

Forests